Rinske Verdult - foto Jochem Jurgens.jpg

Sjaan is een danser, woordkunstenaar en theater maakster die sinds 2009 voornamelijk bezig is met de cross-over van deze drie podiumkunsten.

Na haar dansopleiding op de dansacademy Amsterdam, een trainingsprogramma bij Alvin Ailey in New York en een studie in Afrikaanse dansen bij l'Ecole des Sables in Senegal heeft ze als freelance danser en docent veel projecten door heel Nederland gedaan, o.a. voor Danstheater Aya, Hogeschool van Amsterdam, ROC Art&Entertaiment en 5 o'clock class.

Zij heeft een speciale liefde en interesse in het werken met jongeren en jong-volwassenen. 

De laatste jaren heeft ze zich gespecialiseerd in dansen met hoepel(s).

In 2009 is ze begonnen met schrijven en voordragen als spoken word artiest bij Poetry Circle Nowhere. PCN is een collectief van performende schrijvers, die solo of in groepsverband poetische voordrachten/voorstellingen maken.

Zo heeft ze op vele podia gestaan, o.a. Paradiso en de Stadschouwburg Amsterdam en op vele festivals opgetreden met als hoogtepunt de Parade.

Naast tal van optredens in Nederland heeft ze het podium beklommen in Belgie, Engeland, Italie, Portugal en Brazilie.

In 2012 won ze de eerste Spoken Word competitie (Spoken) die in Nederland werd gehouden.

Ze heeft (als enige niet gepubliceerde dichter) een deelname aan de poezie app "Muze" waarop gedichten van haar te beluisteren zijn.

Ze is dit jaar begonnen met het coachen en artistiek ontwikkelen van de (jonge) Poetry Cicrle in Amsterdam. Hierbij ondersteunt ze hen zich te ontwikkelen tot authentieke schrijvers en performers.Haar werk word beschreven als rauw, eerlijk en heel fysiek. In haar voordrachten stopt ze ritme, melodie en beweging. Haar voordrachten worden vaak beschreven als een dans met woorden.