anne.jpg

Ik vertel verhalen door middel van beelden; verhalen die niet altijd in woorden te vatten zijn. Mijn werk combineert aspecten van beeldende kunst, vormgeving en podium kunsten waarin het regiseren van beeld mijn specialiteit is.
Als Visual Artist maak ik gebruik van onder andere non-narratieve film en het componeren en manipuleren van de ruimte waarin ik deze toon. Dit resulteert in verschillende installatie vormen, waarin mijn publiek de hoofdrol speelt door deel uit te maken van de totaal vorm om tot een unieke ervaring te komen. Daarnaast ontwikkel ik voor dans- en theater producties specifieke decor- en kostuumontwerpen.

Met mijn beeldconcepten streef ik ernaar om verschillende reacties los te maken in mijn publiek door situaties en interacties tussen mensen en hun omgeving visueel uit te vergroten. Soms gaat het daarbij om heel persoonlijke dingen, maar vaak ook om zaken van algemeen maatschappelijke betekenis. Zo bleek er bijvoorbeeld leven te zitten in een vuilnisberg van oude rollators die door het publiek weer nieuw leven ingeblazen kregen in de locatie performance Dood Spoor 2009.

Centraal in mijn werk staat het prikkelen van de zintuigelijke waarneming doormiddel van beeld, geluid en ruimtelijke compositie. Ik zie mijn werk dan ook als het opzetten van een groot schilderij op een leeg canvas. Belangrijk hierbij is het activeren van de fantasie van mijn publiek door hun kijk- en bewegins ruimte te beinvloeden. Hierbij let ik nauw op de ruimte voor het ontwikkelen van eigen interpretaties. Ik vind het fascinerend en belangrijk om het publiek op zowel emotioneel als intellectueel vlak te raken.

De volgende voorstellingen zijn hier een goed voorbeeld van: KORST 2011 (Dansmakers Amsterdam), Eerste Keer 2013 (Dans Theater AYA) en On An Empty Stomach 2014 (London, Bonnie Brid Theatre).

Voor meer informatie: Mijn website ANNE